Как да си приготвим вкусно червено месо?

Една от основните зимни храни

Как да си приготвим вкусно червено месо?

В тези студени дни червеното месце е много актуално. Ние ще Ви предпазим от някои грешки, за да бъде сочно и вкусно.

Не оставяйте месото за твърде дълго време на стайна температура

Да, ако е прекалено замразено, няма как да го изпечете, но можете да използвате микровълнова за притопляне. Идеята е да не стои много дълго време извън хладилника. В противен случай рискувате местото да стане по-сухо и жилаво и да изгуби вкусовите си качества.

Изчакайте мазнината да се загрее малко и след това сложете месото в тигана

Не го пържете само в масло или само в олио

Препоръчително е да смесите и двете мазнини. Червеното месо се нуждае от доста добре запържване, което става на много висока температура, а смесването на двете мазнини ще предотврати изгарянето му.

Не обръщайте месото няколко секунди след като сте го поставили на грила

Оставете подправките за накрая

Това се прави, за да не загорят и да припадат странен вкус на месото.

И не се нахвърляйте веднага на месцето

Знаем, че нямате търпение да опитате, но изчакайте няколко минути.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay