Кейк с ябълки и канела

Кейк с ябълки и канела

Всяко ястие или десерт с ябълки носи есенно настроение, така че този кейк е страхотен за това време от годината:

Необходими продукти:

2 ябълки, обелени и нарязани на тънко

сок от 1/2 лимон

1/2 ч. кафява захар

1 3/4 ч. брашно

3/4 с. л. бакпулвер

1 ч. л. сол

2 с. л. канела

1/4 ч. л. индийско орехче

1/2 ч. масло

1 ч. захар

2 големи яйца

1 ч. л. ванилия

3/4 ч. мляко

още захар, за поръсване

Кейк с ябълки и канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и намазнете една тавичка или форма за торта.

В голяма купа смесете ябълките с лимоновия сок и кафявата захар.

В друга голяма купа комбинирайте брашното, бакпулвера, солта, канелата и индийското орехче.

В трета купа с помощта на миксер разбийте маслото, захарта, кафявата захар. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Накрая добавете ванилията.

Добавете половината от сухите съставки към мокрите съставки, като разбърквате през това време. Добавете мялкото и отново разбъркайте. Добавете и останалите сухи съставки и разбъркайте добре.

Изсипете тестото в тавичката и наредете резените ябълки отгоре, като леко се застъпват. Поръсете със захар.

Печете около 1 час, като проверявайте с клечка за зъби. Когато клечката излезе чиста, кейкът е изпечен. Оставете да се охлади за 10-15 минути и чак тогава го извадете от тавата.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay