Най, най, най... десертите!

Най-скъпи, най-вкусни

Десертът, чието наименование произлиза от старата френска дума "desservir”, e любим на всички нас. Безкраен е списъкът, с всички вкусни удоволствия, които могат да се нарекат така, и да ни радват винаги, безрезервно.

 

Тук ще ви покажем топ десет на най-убийствените, най-разтапящите, най-величествените десерти. Това са най-десертите!

 

Класацията е изготвена от  mostexpensivefacts , като изкушенията са подредени в зависимост от своята цена и съставки.

 

Номер 10 за Chocolate Variation


За да се удивите от вкуса на този десерт, ще трябва да се сбогувате с 640 долара от портфейла си. Може да го опитате само и единствено в италианския ресторант Mezzaluna в хотел Lebua.

Това удоволствие се е породило от прецизната комбинация на ягодово-шоколадов мус, крем брюле, сорбе, приготвено от шампанско Roederer Cristal Brut 2000, трюфели Perigord. Целият този магически микс обсипва парче изящна шоколадова торта.

 

Номер 9 и Noka`s Chocolate


Noka е компанията с най-великата цел на света – да създаде най-вкусният шоколад! Какаото, което използват е специално внесено от Венецуела, Еквадор и Кот д'Ивоар. Цената на този неповторим вкус е 854 долара, а за да се докоснете до него първо трябва да намерите знаменитата фирма в Америка.

 

Номер 8 за Sultan`s Golden Cake.


Тортата на Султана се предлага в Истанбул – Ciragan Palace Kempinski Hotel, срещу нескромната сума от 1 000 долара. Цената ѝ е заслужена, защото приготовлението на това удоволствие отнема 72 часа, плюс усилен труд и търпение. Кралската торта е съставена от дюли, кайсии, карамел, черни трюфели и още една магическа съставка. Това са круши, накиснати в ямайски ром в продължение на цели 2 години!

 

Номер 7 и уникалните Alba трюфели


Това скъпо удоволствие е създадено от бели трюфели, които идват от регион в Италия, наречен Piedmont. Съставката, която прави този десерт толкова вкусен е и доста скъпа. За да го опитате ще трябва да отделите между 3 000 и 5 000 долара за един килограм.

 

На 6-та позиция е Knipschildt `s Chocopologie


Fritz Knipschildt създава и продава този уникален шоколад още от 1999г. От тогава, та чак до днес, тези трюфели са най-скъпите в цял свят. Ако и вие желаете да вкусите това най-най удоволствие, то трябва да посетите 12 South Main Street Norwalk, Кънектикът, и да носите съответната сума, която пък е 5 000 долара.

 

Номер 5 за Macaroons Haute Couture


Тези макарони заемат своето място в класацията, заради уникалната си рецепта. Знае я само един човек на този свят – готвачът Pierre Herme. Този скъп десерт изглежда като сандвич, а цените за килограм варират от 7 000 долара нагоре.

 

На 4-та позиция - The Fortress Stilt Fisherman Indulgence


Виновниците за това десертно чудо са: нар, манго, неаполитански крем Cassata, а за декорация – 80-каратов аквамарин! Удоволствието се сервира в Шри Ланка, в замяна на 14 500 долара за порция.

 

Frrrozen Haute Chocolate заема позиция номер 3


Stephen Bruce, създателят, влиза в книгата с рекордите на Гинес с това свое творение. За приготвянето на тази шоколадова мелба са нужни 28 от най-редките видове какао на земята.

Украсата ѝ е още по-зашеметяваща! За нея са нужни 5 грама злато, а в основата ѝ стой златна огърлица. Явно това не е достатъчно, защото заедно с това кралско удоволствие се поднася и бонус – позлатена лъжичка. Срещу сумата от 25 000 долара всичко това може да бъде ваше.

 

Сребърна позиция за Platinum cake


Тази торта се поражда в името на любовта. Нейният създател, Nobue Ikara, я сътворява, за да покаже колко силно обича жената на своето сърце. Тортата е направена от бял шоколад, но украсата ѝ е умопомрачителна. Nobue я украсява с платинени бижута, огърлици, пръстени и много любов. Тази комбинация изглежда изключително добра, като със сигурност печели женските сърца по цял свят. Сумата ѝ е 130 000 долара, породена от масивните бижута.

 

И най-скъпият десерт в света: Strawberries Arnaud


Златната позиция печели това ягодово чудо, като парче от него струва 1,4 милиона долара! Творение на скъпото удоволствие е персоналът на един 90 годишен ресторант. Място с история, което носи името: Arnaud’s restaurant of New Orleans French . На пръв поглед може и да подминете тази купа с ягоди, но може и да бъдете заслепени от един рядък, 4,7 каратов диамант, който "обитава" сърцето на десерта.

Strawberries Arnaud се приготвя от ягоди, престояли в специален ликьор, поднесени със сметана и свежа мента.

Веднъж след като най-скъпият десерт на света, е украсен с пръстена на популярен английски писател – Sir Ernest Cassel, то той се превръща в кулинарно чудо. 

 

А вие бихте ли похарчили такава сума за десерт? Разгледайте галерията, за да прецените...

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay