Пилешки бутчета по гръцки

Пилешките бутчета са вкусни, крехки и много по-сочни от пилешките гърди. В тази рецепта са приготвени по гръцки, което ги прави още по-ароматни и свежи.

Ето как да приготвите пилешки бутчета по гръцки:

Необходими продукти:

6 пилешки бутчета (долни)

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

4 с.л. зехтин

1 малка глава лук

250 грама орзо

3 скилидки чесън

1/2 ч. бяло вино

2 ч. пилешки бульон

1/2 ч. сметана за готвене

1 ч.л. настръгана лимонова кора

2 с.л. лимонов сок

2 ч. чери домати

150 грама сирене Фета

1/2 ч. маслини Каламата

1/4 ч. пресен копър

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Измийте и подсушете пилешките бутчета. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Загрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган. Гответе пилето, като го обръщате от време на време, докато покафенее от двете страни, около 12 минути.

Прехвърлете го в чиния и почистете тигана.

В същия тиган загрейте останалия зехтин. Добавете нарязания на ситно лук и го запържете за около 2 минути. Добавете орзото и чесъна и гответе, като разбърквате, докато орзото се запече леко. Добавете виното и оставете да заври. Гответе, докато течността почти се изпари.  

Добавете бульона, сметаната, лимоновата кора, лимоновия сок и 1/2 чаена лъжичка сол. Оставете да заври. Въренете пилето обратно в тиган.

Прехврълете тигана във фурната и печете 20-25 минути.

В купа комбинирайте доматите, фетата, маслините и копъра; подправете с щипка сол и черен пипер.

Поръсете тази смес върху вече изпеченото пиле.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay