Пилешки хапки на фурна

Пилешки хапки на фурна
Canva

Тези печени панирани пилешки хапки са по-здравословна опция от пърженте и все пак предлагат вкусна и хрупкава текстура.

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешко месо, нарязано на хапки
  • 1 чаша хлебни трохи или галета
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • Сол на вкус
  • Пипер на вкус
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В една купа смесете панировката, пармезана, чесъна на прах, червения пипер, солта и черния пипер. В друга купа разбийте яйцето и добавете зехтина. Потопете пилешките хапки в яйчната смес и след това в сместа с панировката, така че да са добре покрити от всички страни. Аранжирайте покритите с панировка хапки в един слой в подходяща тава за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато пилето стане златисто и изпечено. Сервирайте ги с любими сосове или гарнитури.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay