Плодовото суфле на Наталия Водянова

Сладко изкушение с ягоди и малини

Плодовото суфле на Наталия Водянова

Наталия Водянова е не само един от най-успешните руски модели, но и жената, която стои зад благотворителната организация "The Naked Heart", насочена към децата в неравностойно положение.

Вчера бе дадено начало на сътрудничество между фондацията и лондонския ресторант Mari Vanna, който пък е едно от най-популярните места за руска кухня на Острова.

По време на откриването бе представен десерт, носещ името на благотворителния фонд. Всички средства, набрани от продажбата на сладкото "голо сърце”, са преведени за организацията.

Макар че нямахме възможност да присъстваме на събитието, в женския ни офис се изкушихме от примамливия сладкиш. Поразровихме се малко в мрежата и открихме чудесна рецепта, с която ще можем да си го направим сами у дома.

Необходими продукти:

За соса:
100 гр малини (може и замразени)
100 гр ягоди (също можете да използвате замразени)
1 ч.л. пресен лимонов сок
4 с.л. пудра захар
стръкче мента

За суфлето:
2 жълтъка
3 белтъка
20 гр. масло
2 с.л. мляко
1 ванилия
¼ ч.ч. захар
щипка сол

За намазване на формичките:
20 гр масло
1 с.л. захар

Начин на приготвяне:
Поставете всички продукти за соса в блендер или кухненски робот и ги смелете, докато се получи гъста смес. Преместете я в подходящ съд и я оставете да се охлажда, докато приготвяте суфлето.

Намажете съдчетата с маслото и ги поръсете със захар. Ако имате такива със сърцевидна форма, ще можете да си направите съвсем същото изкушение от снимката. Включете фурната да се загрява на високи градуси.

На водна баня разтопете маслото, заедно с млякото. Добавете жълтъците и разбъркайте добре.

Разбийте белтъците, заедно със солта и ванилията, добавете захарта и разбивайте, докато се получи плътна смес.

Разпределете я във формичките за суфле и ги сложете да се пекат, като намалите фурната на около 180 градуса. Изпичането отнема между 15 и 20 минути, докато суфлето започне да набъбва.

Когато е готово, залейте с предварително приготвената плодова смес, гарнирайте с ментата и го поднесете на близките си.

Важно уточнение е, че суфлето се приготвя непосредствено преди сервиране. Положителното в случая е, че не отнема много време, а резултатът е страхотен.

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 03.09.2012|14:23
Направо страхотен десерт,и това си го записвам в тефтера
7
Не е посочен 31.08.2012|16:36
Водянова, която е известна с това, че от нищото е станала толкова известна и богата продължава да помага на хора в своето положение. Адмирации, за което!
6
Не е посочен 31.08.2012|14:52
Какво ли не бих дал сега, за да си опитам едно такова суфле. Изглежда толкова вкусно, сякаш дори мога да го подуша оттука :) Ще взема да си го направя този уикенд.
5
Не е посочен 31.08.2012|14:23
Много добре изглежда този десерт, не е много калоричен и се прави с малко и достъпни продукти, непременно ще опитам.
4
Не е посочен 31.08.2012|11:43
Ямиии...ще запрятам ръкавите :)
3
Не е посочен 31.08.2012|11:15
Мисля, че определено трябва да се пробва :)
2
Не е посочен 31.08.2012|11:08
Не съм си правила никога- време е да опитам :)
1
Не е посочен 31.08.2012|11:00
Сигурно е много....много вкусно :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay