Пържени зелени домати

През сезона на зелените домати, това е първото ястие, което се сещаме да си направим. Нищо не допълва един сочен, тръпчив зелен домат така, както хрупкава, леко сладка коричка от царевично брашно. 

Класическият Ремулад е много подходяща добавка, но ако не ви се приготвя от нулата, приготвянето на проста пикантна майонеза от две съставки също ще свърши работа.

Осоляването на доматите извежда влагата на повърхността, което помага за полепването на царевичното брашно. Не пропускайте тази стъпка!

Ето как да приготвите вкусни пържени зелени домати:

Необходими продукти:

4 средно големи зелени домата

сол и черен пипер

1 ч. царевично нишесте

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч. олио

сос Ремулад или пикантна майонеза, за сервиране

Начин на приготвяне:

Обелете доматите и отрежете краищата, след това нарежете на филийки. Подредете една до друга в тава или върху голяма дъска за рязане; подправете двете страни със сол и черен пипер. Оставете да престоят 10 минути.

Междувременно поставете решетка в тава и подгответе голяма чиния, като сложите кухненска хартия. В малка плитка купа разбъркайте царевичното брашно и червения пипер.

Потопете всеки резен домат в сместа от царевично брашно. Прехвърлете върху подготвената решетка.

В голям чугунен тиган на средно силен огън загрейте олиото. Добавете 2 до 3 резена домат и гответе до златисто. Внимателно обърнете и гответе и от другата страна. Прехвърлете в подготвената чиния; подправете със сол. Повторете с останалите домати.

Сервирайте с избрания сос.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay