"Качаторе" се превежда като "ловец" от италиански и се смята, че това ястие е станало популярно по време на Ренесанса през 14 век. Ястието е измислено от ловци, като използвали месото, гъбите и билките, които са събрали по пътя, за да се хранят.
Въпреки че доматите все още не са били основна част от италианските ястия и вероятно по това време са ловували зайци или фазани, а не пилета, историята звучи интересна и е единствената теория за произхода на това вкусно италианско ястие.
Макар че рецептата много се е изменила през годините, това ястие, с всички изменения и добавки, вероятно е по-вкусно от оргиналното.
Ето как да приготвите вкусно пиле Качаторе:
Необходими продукти:
8 пилешки бутчета
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 моркова
250 грама гъби
6 стръка мащерка
сол и черен пипер
зехтин
1/2 ч. бяло вино
800 грама консервирани домати
3 с.л. каперси
1/4 ч. магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете голям чугунен тиган на котлона, за да се нагрее. Измийте и подсушете пилешкото месо, след което го овкусете със сол и черен пипер.
Добавете зехтин в тигана и запържете бутчетата, докато хванат лека коричка.
Извадете месото от тигана и добавете още зехтин.
Нарежете лука, морковите и гъбите на парчета. Сложете зеленчуците в тигана, заедно с чесъна и мащерката и запържете за 2-3 минути.
Добавете бялото вино, оставете да заври и да се изпари. След това прибавете доматите и каперсите.
Върнете пилешките бутчета в тигана, добавете още малко сол и черен пипер, сложете капак и оставете да се готви около 20-30 минути.
Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |