Сладки в седем стъпки

Арменски сладки

Сладки в седем стъпки

Макар че прекарваме дните си най-вече в работа, намерихме малко време, за да споделим с вас един кулинарен хит. Всъщност "хитовете" са нещо преходно и популярно само за определено време, така че по-скоро ще наречем тези сладки "класика".

 

И понеже е полезно да се учите от грешките на другите, ще ви посъветваме да четете рецептата внимателно, докато я приготвяте. Прибавянето на супена, вместо чаена лъжичка сода, се оказва фатално.

 

Разчистете масата, където ще се развихрите, и си пригответе :

 

  • 1 ч.ч. олио

  • 1 ч.ч. вода

  • 1 малка щипка сол

  • 3 ч.ч. брашно

  • 1 ч.л. сода

  • 200 г орехови ядки

  • 150 г локум

     

За овалване:

  • 150 г пудра захар

  • ванилия

 

Сложете водата и олиото на котлона и изчакайте да заврят.

Прибавете содата и солта и махнете от печката.

Изсипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица, докато не се получи топка тесто, която оставете да се охлади.

Вземете малко парче тесто и го разстелете на дланта си.

Поставете парченце локум и орехче и оформете топче.

Подредете сладките в тава и ги печете на 180'C, докато се зачервят.

Извадете от фурната и още горещи ги оваляйте в пудра захар.

 

Арменските сладки са вкусни дълго време след приготвянето им, макар че се съмняваме, че ще останат, за да се убедите в това. Ако все пак след съботно-неделното угощаване сте "спасили" няколко бройки, може да ги вземете със себе си в офиса. Всички много ще им се зарадват – това също ви го казваме от личен опит. Пък и работата върви много по-леко с нещо сладко на бюрото.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay