Мъничко, черничко, с неповторим вкус

Мъничко, черничко, с неповторим вкус

Мъничко, черничко, с неповторим вкус

Както всички останали горски плодове, къпините са много силни антиоксиданти и изключително богати на витамини. За тези, които се притесняват от факта, че са плодове, и моментално ги квалифицират като "захарно-въглехидртани", ще кажем: заедно с малините и ябълките къпините са сред най-нискокалоричните плодове,

Лека закуска с купичка малини и няколко лъжици кисело мляко ще дадат чудесен старт на деня ви - те съдържат калиий, магнезий, мед и калций. Само в 100 грама от тях се крие количеството от витамин C, достатъчно ви за цял ден. Ако хапваме всеки ден по малко от тези вкусни мъници ще се предпазим от атеросклероза и ще помогнем на сърцето си да работи с лекота.

Ах, те са просто идеални за диети. Съдържат само 45 калории на 100 грама, а фибрите, които са особено важни при свалянето на килограми са 5,3 гр. което си направо рекорд за плод. В тази връзка те са толкова полезни за храносмилането ни, че лекарите смятат, че са напълно способни да ни предпазят от страшно заболяване като рак на дебелото черво.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay