Snoop Dogg се бори срещу младежката престъпност в Чикаго

Snoop Dogg срещу престъпността

Snoop Dogg се бори срещу младежката престъпност в Чикаго

Рапърът Snoop Dogg е решил да разшири инициативата си да сформира младежки отбори по американски футбол и в Чикаго, Илинойс, в опита си да се бори с престъпността сред тинейджърите, съобщава Contactmusic.

Хип-хоп изпълнителят основава своята младежка футболна лига, наречена "Snoop" в Калифорния през 2004 г., след като става треньор на сина си в училище.

Тази година рапърът ще представи осем нови отбора в Чикаго и се надява, че чрез отборната игра и възпитаването на спортен дух в децата, престъпността сред младежите в Чикаго ще намалее. Президентът на футболната лига на Snoop в Чикаго – Тоня Стайлс, заявява, че е много благодарна на рапъра за тази инициатива, особено след смъртта на Дериън Албърт – ученик, който бе убит от банда в Чикаго през 2009 г.

Тази трагедия буквално разтърсила града и се оказва, че хип-хоп изпълнителите са били първите, които са започнали кампании за ограничаване на младежката престъпност, именно защото много от тях са израснали в същата среда и са били изправени пред същите трудности, с които сега трябва да се справят младежите по улиците. Засега обаче Snoop Dogg е единственият, който на практика е приложил конкретна програма, която предлага реална алтернатива на живота на улицата и това е животът на футболното игрище.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay