Звезди отдават почит на Лиз Тейлър

„Това е краят на една епоха“ - Б. С.

Звезди отдават почит на Лиз Тейлър

Смъртта на легендарната киноактриса Елизабет Тейлър, която вчера почина на 79-годишна възраст от сърдечна недостатъчност, беше последвана от вълна от изказвания на известни личности от света на киното и шоубизнеса.

 

Лайза Минели, Барбара Стрейзънд, Мадона и редица други знаменитости отдадоха почит на актрисата, играла в над 50 филма, спечелила два "Оскар"-а, омъжила се осем пъти за седем мъже и отдала последните си години на благотворителни кампании, свързани с борбата срещу ХИВ и СПИН и подпомагане на болните

 

Дългогодишната приятелка на Тейлър, Барбара Стрейзънд, заяви: "Това е краят на една епоха. Не беше само красотата ѝ или само звездният ѝ блясък. Беше хуманизмът ѝ. Тя сложи лице на ХИВ/СПИН. Тя беше забавна. Беше щедра. Направи живота си смислен".

 

Лайза Минели, също близка приятелка на починалата актриса, написа на страницата си във Facebook: "Тя беше истинска звезда, не само защото беше красива и известна. Елизабет Тейлър беше талантлива. Като приятел тя винаги беше до мен. Ще ми липсва до края на живота ми, но съм толкова щастлива, че я познавах".

 

Мадона също оцени високо усилията на Тейлър в борбата със СПИН и изтъкна, че е била "единствена по рода си".

 

"Толкова съжалявам да чуя, че тази велика легенда е починала", заяви певицата пред сп. Us magazine. "Възхищавах ѝ се и я уважавах не само като актриса, но и заради невероятната ѝ и вдъхновяваща дейност като активист по проблемите на СПИН.

 

Друга известна актриса на преклонна възраст, За За Габор, с която Тейлър е поддържала близки приятелски отношения, обаче е реагирала истерично на новината за смъртта ѝ и се е наложило да бъде вкарана в болница.

 

Съпругът ѝ сподели, че 94-годишната Габор е изкрещяла "Аз съм следващата!", защото вярва, че знаменитостите винаги си отиват по три, а в началото на март почина актрисата Джейн Ръсел.

 

Погребението на кино легендата трябва да се състои утре, 25 март, но анти-гей църковна група се кани да го бойкотира.

 

Членовете на баптистката църква в Уестборо, съставена главно от членове на семейството на пастор Фред Фелпс, обявиха, че ще бойкотират погребението на Елизабет Тейлър в знак на протест срещу дейността ѝ в подкрепа на хомосексуалистите и болните от СПИН.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay