Книгата за деца на Обама вече в продажба

Обама и книгата му за хлапета

Книгата на президента на САЩ Барак Обама, предназначена за детската аудитория и посветена на двете му дъщери, вече е на пазара, съобщи CNN.

 

Книгата, озаглавена „Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters” (За вас пея: Послание до моите дъщери), е от 40 страници и в нея са подбрани 13 разказа за известни американци.

 

Издаделите от Random House разказват, че именно Малия и Саша били вдъхновението на Обама да напише подобна книга за знаменити и важни хора от американската история - от Джордж Вашингтон, през Алберт Айнщайн и певицата Били Холидей до първият чернокож бейзболист Джаки Робинсън.

 

Първоначалният тираж на книгата е половин милион копия. Препоръчителната й цена е 17,99 долара, а приходите от продажбата й ще бъдат дарени на фондация, подпомагаща децата на загинали военнослужещи.

 

Това не е първата книга на президента Обама. Той е автор и на бестселърите „ Мечтите на моя баща“, както и на „Дързостта на надеждата“, които публикува още преди да встъпи в длъжност.

 

Илюстрациите в книгата, както и самата корица са дело на Лорън Лонг - един от най-добрите художници във в. "Ню Йорк таймс" и автор на образите в книгата на Мадона "Ябълките на мистър Пийбоди". Илюстрацията на корицата показва малките Саша и Малия, които тичат по зелена поляна заедно с домашния си любимец – кучето Бо.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay