Бърканите яйца могат да бъдат както прекалено обикновени и скучни, така и много интересни и вкусни. Зависи от начина им на приготвяне. Ако не можете да приготвите добре бърканите яйца рискувате да сервирате сухи, жилави и безвкусни яйца. С помощта на няколко тайни съставки обаче ще приготвяте съвсем различни, много по-вкусни бъркани яйца. След като откриете тези съставки, никога повече няма да приготвяте онези скучни бъркани яйца, които сте правели до сега.
-
Портокалов сок
Никога не бихте разбрали, че има портокалов сок в яйцата. Съвсем малко количество сок придава нотка на сладост и яркост на яйцата.
-
Готварска сметана
Ако не харесвате сухи яйца, сметаната е идеалната съставка за вас. Прави яйцата по-меки и вкусни.
-
Царевично нишесте
Функцията на царевичното нишесте е сгъстяваща, но си пасва доста добре с бърканите яйца. Съвсем малко царевично нишесте и малко мляко сгъстяват сместа от яйцата, приготвят се по-бързо и няма никакъв шанс да бъдат сухи.
-
Разтопено масло
Опитайте да приготвите яйцата с масло, вместо с олио. Веднага ще откриете разликата.
-
Високомаслено мляко
Може би най-често срещаната "тайна" съставка е млякото. Много е важно да е високомаслено. То сгъстява яйцата и увеличава количеството им. Тази рецепта е подходяща за моментите, в които готвите за повече хора.
-
Мазнини от бекон
Това е факт. Беконът прави живота по-хубав. Тайната на най-вкусните бъркани яйца е следната: готвят се в същата мазнина, в която преди това е бил приготвен бекон. Така те получават апетитен аромат. Добре е да ги сервирате заедно с бекона, разбира се.
4 | 0 |