Лесна рецепта за миди с домати и чесън

Това ястие ще ви пренесе директно на брега на Средиземно море.

Лято е и едно от любимите неща за хапване на повечето хора са морските дарове. Мидите са най-непретенциозните и лесни за приготвяне такива. 

В тази рецепта са комбинирани с домати и чесън, което ги прави изключително ароматни и вкусни. 

Ето как да приготвите миди с домати и чесън:

Необходими продукти:

2 с.л. масло

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 консерва от 400 грама домати на кубчета

1/2 ч. сухо бяло вино

2 с.л. нарязан магданоз

сол

черен пипер

1 кг миди, изчистени

Начин на приготвяне:

В тенджера на среден огън разтопете маслото. Добавете нарязания на ситно лук и гответе около 5 минути, след това добавете чесъна и гответе още 1 минута.

Добавете нарязаните на кубчета домати, виното и магданоза и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.

Добавете мидите и оставете да къкри, докато всички черупки се отворят (Изхвърлете всички миди, които не са отворени.)

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay