Това ястие ще ви пренесе директно на брега на Средиземно море.
Лято е и едно от любимите неща за хапване на повечето хора са морските дарове. Мидите са най-непретенциозните и лесни за приготвяне такива.
В тази рецепта са комбинирани с домати и чесън, което ги прави изключително ароматни и вкусни.
Ето как да приготвите миди с домати и чесън:
Необходими продукти:
2 с.л. масло
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 консерва от 400 грама домати на кубчета
1/2 ч. сухо бяло вино
2 с.л. нарязан магданоз
сол
черен пипер
1 кг миди, изчистени
Начин на приготвяне:
В тенджера на среден огън разтопете маслото. Добавете нарязания на ситно лук и гответе около 5 минути, след това добавете чесъна и гответе още 1 минута.
Добавете нарязаните на кубчета домати, виното и магданоза и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.
Добавете мидите и оставете да къкри, докато всички черупки се отворят (Изхвърлете всички миди, които не са отворени.)
Поръсете с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |