Преди да започнете с приготвянето на коледни сладки тази година, ще бъде добре да се запознаете как се работи с Роял Айсинг (захарна глазура). Така сладките стават по-цветни и по-празнични. Ще ви покажем стъпка по стъпка как да декорирате сладките с Роял Айсинг.
Захарната глазура създава гладка повърхност върху декорираните сладки. Захарната глазура се прави с белтъци, захар и вода. Също така се добавя оцветител, по избор.
Ето как се прави Роял Айсинг:
Съставки:
1 пакет пудра захар
3 супени лъжици белтък на прах
5-6 супени лъжици топла вода
1 чаена лъжица царевичен сироп
Оцветител
Смесете пудрата захар, белтъците, водата и царевичния сироп в една купа.
Разбийте с миксера, на средна скорост, около 6-7 минути.
Разделете сместа в няколко купички, за да я оцветите с различни цветове, ако желаете.
Разбърквайте сместа често, защото Роял Айсингът бързо изсъхва.
А ето и как да декорирате сладките:
Ръбовете
Използвайте шприц, за да декорирате ръбовете на сладките. Направете външните линии и изчакайте около 20 минути, за да изсъхне добре, преди да продължите.
Попълване
Нанесете глазурата върху повърхността на бисквитите. Не е нужно да запълвате абсолютно всяко празно място. Можете да сложите глазура в единия край на бисквитата и да я наклоните, за да се разтече.
Украса
Можете да поръсите сладките със захар или някакви шоколадови пръчки, преди глазурата да е засъхнала. След това изчакайте да се стегнат напълно.
Цвят
Оставете първия цвят да изсъхне, преди да нанесете втория. Трябва да имате предвид, че цветът потъмнява, така че е по-добре да го оставите малко по-светло от желаното.
Разреждане
След като сте запълнили ръбовете на сладките, можете да добавите няколко капки вода, за да глазурата стане по-течна. Ако пък прекалите с водата, добавете още малко захар.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |