Всички знаем колко вкусни и полезни са морковите. Не всеки приема идеята, че може да се приготвя сладкиш от тях, но истината е, че морковеният кейк е един от най-вкусните десерти. Ето как да си го приготвите:
Необходими продукти:
2 яйца
200 гр. захар
100 гр. разтопено масло
150 мл. прясно мляко
300 гр. брашно
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/2 ч.л. течна ванилия
250 гр. настъргани моркови
100 гр. орехи
за глазурата:
230 гр. крема сирене
150 гр. масло
100 гр. пудра захар
Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта, маслото и прясното мляко се сипват в дълбока купа и се разбъркват с миксер. Добавят се ванилията и настърганата лимонова кора. Разбърква се отново.
Брашното, смесено с бакпулвера, се добавя на няколко части към течните съставки, при непрекъснато бъркане, докато се получи гъсто кексово тесто. Накрая се прибавят морковите и орехите и се разбърква с лъжица.
Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена кръгла форма с падащо дъно. Пече се 40 мин. на 170 градуса или докато при проверка с клечка в средата тя излезе суха.
Глазурата се приготвя, като крема сиренето, маслото и пудрата захар се разбият с миксер на пухкав крем. Изпеченият и охладен кейк се покрива отгоре с нея и по желание се украсява с цели орехи.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |