Какъв е правилният начин за нанасяне на автобронзант?

Какъв е правилният начин за нанасяне на автобронзант?
Canva

Много от нас отиват на море с главната цел да събират тен. Но други не искат да чакат дните на плажа, за да се сдобият със златист загар по кожата. В такива моменти се обръщаме към предимствата на автобронзантите. Но все пак трябва да имаме предвид, че нанасянето им може да бъде малко предизвикателно.

Все пак, с правилния подход можете да постигнете естествен и равномерен тен. Ето няколко стъпки, които трябва да следвате:

Подготовка на кожата

Преди да започнете, е добре да се подготвите кожата. Използвайте лек пилинг или ексфолиант, за да отстраните мъртвите клетки и да получите гладка повърхност. Това ще помогне за по-равномерното нанасяне на автобронзанта.

Хидратация

Нанесете лек хидратиращ лосион или крем върху кожата. Това ще предпази от прекомерното попиване на автобронзанта в сухите участъци и ще подпомогне равномерното му разпределение.

Нанасяне

Разделете тялото си на отделни секции - например, ръце, крака, гърди и гърб. Нанесете автобронзанта равномерно върху всеки участък, като го разтривате с кръгови движения. За по-добър контрол, можете да използвате специална ръкавица или апликатор за автобронзант.

Специфични зони

За най-естествен резултат, обърнете особено внимание на лактите, коленете, глезените, пръстите на ръцете и краката. Тези области имат тенденция да попиват повече автобронзант и могат да станат прекалено тъмни, ако не се нанесе внимателно.

Изчакване

След като нанесете автобронзанта, изчакайте, преди да се облечете или да се докосвате до други повърхности. Спазвайте указанията на продукта относно времето за изсъхване и отмиване.

Поддържане

За да запазите тена си по-дълго време, поддържайте кожата си добре хидратирана и избягвайте твърде агресивно излагане на вода, например дълги бани или джакузи.

Разредете продукта по желание

Ако искате по-светъл тен, можете да разредите автобронзанта с лек хидратиращ лосион, преди да го нанесете.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay