"Фалшифициране на бъдещето" е новият червен флаг във връзките

"Фалшифициране на бъдещето" е новият червен флаг във връзките
Canva

Нормално е да си представяте бъдеще с някой, към когото имате силни симпатии, особено след страхотна първа среща или когато сте във фазата на медения месец на връзката. Това е още по-вълнуващо, когато човекът, който седи срещу вас, отвърне на тези намерения. Особено дразнещо става обаче, ако внезапно се отдръпне, спре да ви изпраща съобщения или не изпълни плановете, които сте направили заедно. Това понякога се нарича "фалшифициране на бъдещето".

Фалширането на бъдещето е манипулационна тактика, често използвана от някой с нарцистични склонности, за да "измести вниманието от настоящия момент към бъдещето, така че да може да запази контрола върху връзката и да избегне поемането на отговорност за действията си", казва клиничния психолог д-р Джоел Франк пред POPSUGAR. Това е същото, когато ви обвързват с планове за голяма сватба или сигурно финансово бъдеще, но не успяват да изпълнят тези обещания.

Какви са признаците на този феномен?

Терминът "фалшифициране на бъдещето" се отнася до случаите, когато хората дават фалшиви обещания, за да се представят в положителна светлина. Това явление не е нещо ново, особено във връзките.

Ако е в началото на връзката, може да забележите модел на любовно бомбардиране, при което партньорът ви обсипва с комплименти и иска цялото ви време и внимание. Той ще ви засипва с подаръци, ще твърди, че сте създадени да сте заедно или ще поиска обвързване. Това ще ви накара да се чувствате добре в началото, но впоследствие ще бъдете разочаровани от неизпълните обещания.

Друг знак за фалшифициране включва използването на несигурността на партньора срещу него. Да приемем, че не сте доволни от работата си поради лошо отношение или ниска заплата. "Фалшификаторът" може да ви притисне да напуснете или да настоява да плащате сметките, докато сте безработни.

"Това наистина е начин да поемете нечий живот и да отнемете автономията му", казва д-р Ле Гой. Вместо да ви съчувства, целта на фалшификатора е да се намеси и да реши проблема вместо вас, което му позволява да получат контрол във връзката.

Как да разберете дали вашият партьор е ориентиран към бъдещето?

Докато властта и контролът са важни за един фалшификатор, това не е така за един фокусиран върху бъдещето индивид - този човек има надежди, мечти и амбиции. Те наистина искат да подобрят себе си и връзката си, дори ако плановете им не са реалистични или имат различни цели от партньора си.

Някой, който е фокусиран върху бъдещето, е отворен да обсъжда своите планове. Неговата времева линия може да се измести донякъде, но можете да видите напредък към целта. Ако има желание да смени кариерата си, например, може да започне да посещава курсове или да актуализира автобиографията си.

Как да се справите с това поведение в партньора си?

Разговорът с партньора ви може да ви помогне да решите дали искате да останете във връзката. Изберете момент, когато и двамата се чувствате спокойни и сте готови да говорите. Сшподеляйте това, което усещате като например: "Чувствам се наранена, че направихме тези планове, които не се случиха" или "Разочарована съм, че имаме връзка толкова дълго и още не сме заживели заедно. "

Полезно е да имате конкретни примери за неспазени обещания. Просто внимавайте да не претоварвате партньора си, тъй като естествената му реакция може да е да отклони или да обвинява другите. Идеята е да проучите какво можете да направите заедно, за да превърнете целите си в реалност, добавя той.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay