10 основни урока, които ще направят брака ви вечен

Най-простите начини да гарантирате, че вашият брак е истински стабилен.

10 основни урока, които ще направят брака ви вечен
Pexels

Ако попитате по-старото поколение, отговорът обикновено е "добра комуникация, любов, доверие и т.н." Въпреки това, ето този списък от 10 съвременни, основни ключа към успеха във вашия брак.

Ето 10 основни урока, които ще направят брака ви вечен:

1. Уважавайте брака си и го приемайте сериозно

Това е нещо голямо. Ако бракът ще работи, и двамата партньори трябва да го уважават. Просто не можете да имате в кръга си хора, които не уважават брака ви. Освен това трябва да приемете брака си сериозно. Сигурни сме, че не сте се оженили на шега, нали?

2. Поддържайте брака си забавен

Спри да се цупиш и започни да живееш — съживи този скучен брак. Отидете да се забавлявате и да имате интимност! Не си се омъжил, за да станеш прикрит и скромен. Бракът не означава да спрете да се забавлявате или да спрете да имате индивидуалност. Сега имате партньор в живота, с когото можете да се забавлявате ДВОЙНО.

3. Не забравяйте, че интимността не е по желание

Интимността в брака е изискване. Изхвърлете задръжките си през прозореца и подправете нещата. Ако ви е скучно, има лек за това! Има начини да върнете горещината в брака си. Каквото и да правите, не спирайте да сте интимни.

И двамата просто ще станете злобни и заядливи.

5. Общувайте 

Комуникацията е много важна в брака. Говорете с партньора си. Повярвайте ми, те не знаят какво си мислите – дори когато смятате, че трябва да знаят.

6. Познавайте езика на любовта си

Познаването на любовния език на другия ще направи живота много по-лесен. Вие познавате ли вашите? Начинът, по който общуваме с другите, по същество е начинът, по който бихме искали партньорът ни да общува с нас. За съжаление това не работи. Точно обратното е. Трябва да общуваме с партньора си на неговия или нейния любовен език.

7. Никога не поставяйте ултиматум и не заплашвайте с развод

Ултиматумите и празните заплахи са ниски удари. Понякога, в разгара на спора, сме склонни да удряме под пояса. Това е несправедливо и нездравословно. Не поставяйте ултиматум и не заплашвайте с развод, освен ако не възнамерявате да го изпълните. Отговорът може просто да ви шокира.

Молите ли се за партньора си? Ако не, може да искате да започнете. (Ако молитвата просто не е вашето нещо, говорете утвърждения.) Така или иначе, трябва да подкрепяте и повдигате своя партньор, дори когато той или тя не е наоколо.

9. Вашият съпруг няма да се промени по чудо сега

Флаш новини: Човекът, за когото сте се оженили, е човекът, за когото сте се оженили. Знаехте кой е той или тя, преди да се ожените за него или нея. Казването на "Да" няма да промени това  — няма да получите магически всичко, за което сте мечтали.

10. Никога не спирайте да се срещате

Трябва да поддържате романтиката жива. Спонтанността работи. Това, което сте направили, за да го получите, е това, от което се нуждаете, за да поддържате връзката. Забавлявайте се с него! Все пак това е твоята половинка в живота, нали? Сега, когато имате ключовете към успеха, от вас зависи да отключите потенциала на брака си. Не се колебайте да излезете извън зоната си на комфорт и да опитате различни неща. Изведете брака си на следващото ниво!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay