Нормализира ли се окосмяването на модния подиум?

Нормализира ли се окосмяването на модния подиум?
Canva

Вероятно сте виждали клипове от шоуто Maison Margiela Haute Couture пролет/лято 2024 г. из целия интернет през последните няколко дни. Независимо дали се опитвате да разберете продуктите, които Pat McGrath използва, за да създаде реален ефект на порцеланова кукла върху моделите на подиума или просто сте очаровани от театралността на презентацията, не сте сами. Шоуто беше пълно с моменти, привличащи вниманието, включително демонстрирането на окосмяването по тялото.

На снимка от подиума, един от моделите действително може да се види в прозрачна пола от тюл с изкуствени косми в нтимната област.

Изключително рядко е да видите окосмяване по тялото на което и да е модно ревю, но особено когато става въпрос за толкова голяма марка като Margiela.

"Това е нещо, което никога не се появява", казва майсторът фризьор Стенли Тайнс пред POPSUGAR. "За един моден дизайнер да направи това със сигурност е интересен избор."

Бельото Merkin буквално е перука, само че за вашата... сещате се. Тя датира от епохата на Ренесанса.

"Исторически меркините са били носени от проститутки, които са бръснели срамните си части, за да бъдат чисти", казва Тайнс. "По този начин можели да се предпазят от въшки.

По-ранните варианти на бельо Merkin са използвали конски косми, по-скоро втъкани, отколкото завързани на дантела", казва Тайнс.

Докато седмицата на модата обикновено се използва за подчертаване на пресечната точка на изкуството и красотата в модното пространство, използването на бельо Merkin изпраща освежаващо послание. Пубисното окосмяване трябва да се нормализира, особено в пространства, силно рекламирани към жените, като модата и красотата. Независимо дали сте привърженик на космите или не, е вълнуващо и отдавна е необходимо да видите естествени черти, подчертани в такъв голям мащаб.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay