8 храни, които да избягвате преди секс

8 храни, които да избягвате преди секс

Храненето преди секс може да окаже влияние върху енергията, настроението и възбудата. Въпреки че всеки човек е различен и реагира по различен начин на определени храни, е добре да избягвате тежки, газообразуващи или трудноусвоими храни преди секс. Някои от храните, които обикновено се избягват преди интимен акт, включват:

Тежки ястия

Големите, тежки манджи могат да предизвикат усещане за тежест и наситеност, което може да доведе до липса на енергия и желание за секс.

Остри подправки и приправки

Острите и натрапчиви храни могат да предизвикат дискомфорт в стомаха и да доведат до неудобства по време на секс.

Газообразуващи храни

Броколи, лук, грах и боб са примери за храни, които могат да предизвикат излишно газообразуване и напрежение в стомаха.

Алкохол

Въпреки че алкохолът може да ви помогне да се отпуснете, консумацията на големи количества може да понижи сексуалното желание.

Цитрусови плодове

Киселите плодове като портокали и грейпфрут могат да причинят киселини или дискомфорт в стомаха при някои хора. Те съдържат киселини, които могат да раздразнят чувствителните стомаси.

Млечни продукти

Някои хора имат лека непоносимост към лактоза или просто избягват млечните продукти преди секс, тъй като те могат да причинят подуване и чувство на тежест.

Белтъчини и добавки

Големи количества белтъчини преди секс може да доведат до усещане на тежест. Все пак, някои хора изпитват повишено сексуално желание след консумация на белтъчини, така че това може да зависи от индивидуалните предпочитания и реакции на организма.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay