Женски оргазъм: Ето какви ползи носи за здравето ни

Женски оргазъм: Ето какви ползи носи за здравето ни
Canva

Ние жените сме късметлийки - докато мъжете получават само един вид оргазъм до при нас от са поне 5. А знаете ли, че освен наслада, кулминацията в сексуалния акт ни носи и много ползи за здравето. Ето какви са те:

  1. Намаляване на стреса: Оргазмът предизвиква освобождаването на ендорфини, естествените химикали на тялото, които действат като невротрансмитери за намаляване на стреса и предизвикват чувство на щастие и благополучие.

  2. Болкоуспокояващо: Ендорфините, освободени по време на оргазъм, също служат като естествено болкоуспокояващо средство. Някои жени съобщават, че оргазмите им помагат да облекчат менструалните спазми или главоболие.

  3. Подобряване на съня: Ендорфините, освободени по време на оргазъм, също могат да помогнат за подобряване на качеството на съня.

  4. Повишава имунната система: Някои проучвания показват, че оргазмите могат да увеличат производството на антитела IgA, които укрепват имунната система и предпазват от настинки и други инфекции.

  5. Подобрява сърдечно-съдовото здраве: Проучванията показват, че жените, които имат редовен оргазъм, имат по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания. Смята се, че това се дължи на повишеното кръвообращение и намаления стрес, свързан с редовния оргазъм.

  6. Подобрява настроението: Сексът и оргазмите могат да доведат до повишаване на нивата на окситоцин, често наричан "хормон на любовта" или "хормон на гушкането". Този хормон може да помогне за насърчаване на чувството на връзка и доверие между партньорите и да подобри цялостното настроение.

  7. Може да намали риска от рак: Някои изследвания предполагат, че редовният оргазъм може да помогне за намаляване на риска от рак на гърдата и яйчниците чрез прочистване на тялото от канцерогени и намаляване на възпалението.

Важно е да се отбележи, че докато тези потенциални ползи са подкрепени от научни изследвания, индивидуалният опит може да варира и тези ползи не са универсално гарантирани. Също така е важно да запомните, че сексът и мастурбацията никога не трябва да причиняват дискомфорт или болка и всички здравословни проблеми трябва да бъдат обсъдени с лекар.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay