Фотограф и модел счупиха световния рекорд на Гинес за най-дълбока подводна фотосесия

Това, което започва като шега за това как безопасно да се проведе фотосесия по време на ограниченията заради COVID-19, скоро се превръща в творческо приключение, което Стив Хейнинг никога няма да забрави.

Канадският фотограф работи с модела Сиара Антоски и множество експерти, за да създаде епична фотосесия, която достигна до 10 метра под водата. Това не само води до прекрасни снимки, но и печели място на Хейнинг в Книгата на световните рекорди на Гинес за най-дълбоката подводна фотосесия с модел.

След като на Хайнинг било казано, че снимането в басейни, контролирана среда, в която бил свикнал да работи, не е възможно по време на пандемията, той се пошегувал, че изнася нещата на открито. Работейки с опитен водолаз, Хейнинг и неговият любим подводен модел се отправят към канадската столица на корабокрушенията, Тобърмори, Онтарио. Антоски се потрудила да усъвършенства позирането, докато работи на такива дълбочини, а също така се потопяла в ледени бани, за да се подготви за минусовите температури. Макар че и двамата тренирали усърдно, нищо не можело да ги подготви за деня на снимките.

Снимките довели до специфични предизвикателства, към които Хайнинг трябвало да се адаптира. Това включва общуване с Антоски по отношение на това, което е необходимо от нея. 

"Трябваше да се потопя в останките с моя водолаз, за да намеря местата, да настроя осветлението и да знам ъглите и снимките, преди да докараме Сиара", казва Хейнинг. "След това трябваше да изплуваме и да ѝ обясним неща като първото място, на което ще седне, че ще я снимаме от лявата страна и че трябва да изглежда по определен начин или да позира първо седнала, а след това легнала и т.н.

В един момент Антоски прекарва цели 30 минути потопена в студените води. Това позволило на Хейнинг да изпълни творческата си визия и да надхвърли това, което вярвал, че е възможно. В крайна сметка цялата подготовка и усилия си заслужават. Екипът посетил три различни места по време на снимките. Това включва W.L. Wetmore, който потъва през 1901 г. и осигурява драматичен фон. Антоски, облечена в развяваща се бяла рокля, е ефирна, докато позира сред останките на кораба.

И въпреки че това не била неговата цел, когато за първи път планирал проекта, работата на Хайнинг му спечели място в Книгата на световните рекорди на Гинес. За нещо, което не започва сериозно, целият процес бил невероятно удовлетворяващ за Хайнинг, който също е добре известен с работата си по фотографиране на знаменитости. 

"Шегата се превърна в идея, а идеята в реалност. Лично за мен във време, когато артистите не можеха да творят, това ми даде шанс отново да бъда артист и да предизвикам себе си и да се забавлявам по време на процеса", споделя той. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay