Салата от зеле, ябълки и орехи

Салата от зеле, ябълки и орехи

В понеделник ви разказахме за чудотворните свойства на зелето. Като добавим към причините за консумацията му и факта, че ни остават още много постни дни, тази рецепта ни се струва съвсем на място. Тази есенна витаминозна салата разчита на класическата средноевропейска комбинация от зеле, ябълки и кимион.

Необходими продукти за 4 порции:

½ глава червено зеле

3 с. л. ябълков оцет

½ ч. л. кимион

1 морков, настърган

1 сладка ябълка, нарязана на малки кубчета

3 с. л. ситно нарязан магданоз

3 с. л. препечени орехови ядки

1 ч. л. кафява захар

2 с. л. зехтин

½ ч. л. сол

Начин на приготвяне:

  1. Зелето се нарязва на тънки ивици. В 1 л кипяща вода се слага за минути, отцежда се и се поставя в съд с ледена вода. Когато изстине, се отцежда добре.

  2. Оцетът се загрява със солта и захарта. С горещата смес се залива зелето, прибавят се кимионът, ябълката, морковът и магданозът. Слага се зехтинът и орехите. Всичко се разбърква добре.

    сп. Меню

22 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay