Furla в Страната на аксесоарите

Модата е приказка

Годината е 2007. Италианската марка Furla предприема инициатива, достойна за възхищение. Брандът, чието начало датира от далечната 1927 година, дава поле за изява на младите дизайнери от цял свят, създавайки концепцията Furla Talent Hub. Прохождащите творци получават възможността да създадат собствени колекции, преплитайки традиционните мотиви с нестандартни решения.

Ражда се първата колекция, дело на Fabio Sasso и Juan Caro. Приказна идея, посветена на "Алиса в Страната на чудесата". Фантастично съчетание между мода и литература, визуално интерпретиращо сюрреалистичните идеи на Луис Карол.
Furla в Страната на аксесоарите
Президентът на Furla, Giovanna Furnaletto, казва за серията, че отговаря на мечтата на всяка съвременна жена, която иска да бъде едновременно интелигентна, женствена и забавна.

Аксесоарите ни пренасят в имагинерния свят на русото момиченце със синята рокличка. Изпълнената с мъдри заключения история е умело пресъздадена върху чанти, портмонета и часовници. Мотивите са флорални и авангардни, а цялостната концепция - мистериозна.

Година по-късно историята на приказна Furla продължава. Същото талантливо дуо дава живот на нова колекция, отново вдъхновена от мистериозно литературно произведение. Авторът е Лиман Франк Баум, а творбата - "Вълшебникът от Оз", който обаче ни е по-известен като магьосник, вероятно заради филмите и сериалите, създадени по книгата и наложили се с малко по-различното заглавие. Аксесоарите на Furla разказват историята на Дороти, описват нейното фантастично пътуване и срещите ѝ с Тенекиения човек, Плашилото и Магьосника.
Furla в Страната на аксесоарите
Сюрреалистичните мотиви вече са неизменна част от концепцията. Всичко е динамично, цветовете са наситени, а малката литературна героиня сякаш тича по аксесоарите с неизменните си червени обувки.

Закопчалките на чантите и портмонетата са прозрачни, декорирани с мраморно камъче, напомнящо за изумрудения олтар на Магьосника. Цялостната визия на колекцията напомня съчетание между викториански стил и ретро усещане. Синият цвят доминира.

"Същественото е невидимо за очите", а ние се пренасяме на поредно пътешествие. Този път е галактическо, поучително и по детски наивно. След преследването на Мартенския заек и търсенето на Магьосника от Оз се отправяме към една междузвездна дестинация.
Furla в Страната на аксесоаритеFurla запознава почитателите си с още една красива история, отново сюрреалистична и отново изпълнена с мъдри мисли за живота. "Малкият принц" от Антоан дьо Сент-Екзюпери заема своето достойно място в една от колекциите на бранда.

Цветовете са светли, бледи и напълно подходящи за златокосия малък откривател. Присъстват флуоресцентно розово и златисто. Щампите включват любознателния литературен герой, неговата капризна роза, лисицата, самолета, планетите. И някъде там, между всички тях, виждаме апликации, имитиращи откъснати страници от книгата на френския писател.

Литературата е изкуство. Такава е и модата. Двете твърде различни прояви, всяка от които носи своите обаяние и красота. А Furla ги обединява. Ако една модна колекция е причината да се върнем към книгите, то значи подходът на марката е в правилна посока. А ако никога не сме ги напускали, то нека им отдадем нужното признание, било то и с няколко аксесоара, посветени на тях.

35 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay