Спешна помощ за кожата на лицето

SOS за кожата на лицето

Появата на нежелани зачервявания по лицето, особено преди важно събитие, е в състояние да развали цялото ни настроение. Козметичната индустрия предлага какви ли не продукти и процедури, които обещават бързо решаване на проблемите с кожата, но понякога най-ефективните процедури са точно тези, които бихме могли да си направим у дома.

 

Лично на нас поне на няколко пъти ни се е искало да се събудим сутринта като Пепеляшка и чудото да се е случило. За съжаление обаче добрата магьосница на гладката и нежна кожа, като че ли всеки път ни забравя и се налага да прибягваме до някои домашни елачи. Може пък точно ние да успеем да сторим чудото за вас със следните изпитани методи:

 

1. Мед и канела 

Смесете половин чаена лъжичка мед и ¼ чаена лъжичка канела на прах. С помощта на клечка за уши нанесете от сместа върху пъпката. За да постигнете максимален ефект, залепете отгоре малка част от лепенка и оставете меда да действа докато спите. Сутринта измийте лицето с хладка вода. Медът и канела ще успокоят зачервяването и ще направят така че врага върху лицето ви да не се вижда от самолет. 

 

2. Кубчета лед и паста за зъби

Наложете кубче лед върху проблемното място и махнете след 30 секунди, повторете процедурата като този път задържите за 2 минути. Ако усещането ви е твърде неприятно, завийте леда в нещо. Нанесете малко паста за зъби върху пъпката и оставете за през нощта. Така ще изсушите пъпката и няма да остане нежелан белег.

 

3. Алое вера и масло от чаено дърво 

Смесете няколко капки масло от чаено дърво с алое вера. Нанесете сместа и оставете отново за през нощта. На сутринта измийте лицето със студена вода. 

 

4. Пакетчета зелен чай

Напоете с вода пакетче зелен чай и го сложете върху проблемните места. Оставете да подейства за 10-20 минути, а след това измийте лицето с хладка вода.

 

5. Аспирин 

Стрийте на прах таблетка аспирин и добавете малко вода, разбъркайте докато се получи паста. 15 минути ще са достатъчни, за да намалят зачервяването.

 

7. Краставица 

Краставицата е изключително ефективна при лечението на акне по лицето и тялото. Настържете и нанесете върху проблемните места. Настанете се удобно и изчакайте да подейства за около половин час след това измийте лицето с вода. Краставицата съвсем по естествен начин ще почисти лицето от нежеланото омазняване и ще освежи кожата.

 

8. Портокалова кора

Процедурата с портокалова кора е изключително популярна при борбата с акнето. Вземете едно парче от кората, настържете го, а след това смачкайте, за да излязат полезните сокове. Нанесете върху пъпката и оставете да действа за 2 часа, може да залепите част от лепенка. Ако нямате толкова време, 15 минути също биха допринесли за по-добрия ефект.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay