Стената на желанията приема само тебешир

Преди да умра

Смъртта е някъде там и чака. Неочаквана е, най-страшна е, и същевременно не променя нищо. Земята продължава да се върти. Всеки има един живот и от него зависи как ще го оползотвори. Може да се остави в ръцете на съдбата, може да следва една-единствена съкровена мечта и сам да гради бъдещето си.

 

Дизайнерът Кенди Чанг черпи вдъхновение именно от неизбежността на края и наскоро завърши една от най-интересните улични инсталации, на които сме попадали тази година. Тя превърна фасадата на изоставена къща от нейния квартал в огромна черна дъска. На нея всеки може да напише с тебешир какво е важно за него, а по-късно може и да си го припомни – желанието или приоритета му ще си стои там.

 

Инсталацията носи името "Преди да умра" и превръща това занемарено място във функционално и вдъхновяващо произведение на изкуството. Всеки може да разгледа чуждите надежди и мечти, които да го накарат да следва своите собствени.

 

Проектът е залегнал в съзнанието на дизайнера преди повече от година. Тогава ѝ е хрумнало колко важна е всъщност заобикалящата градска среда за светоусещането на хората.

 

Кенди Чанг има студио в Ню Орлиънс, където използва едновременно уменията си в сферата на архитектурата, графичния дизайн и планирането на инфраструктура. Тя се опитва да изгради смислени публични пространства за всекидневния градски живот. Кенди е загрижена за липсата на комуникация между жителите в един квартал. Според нея пространството между къщите и блоковете трябва да се използва именно за сближаване на човешките същества в тази бетонна джунгла.

 

И хем животът е пред вас, хем идеята "живей за мига" не е чак толкова лоша...все пак може и да няма утре. Пренесете се мислено отвъд океана. Хванете тебешира. Преди да умрете...какво ще направите?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay