Денят си личи по усмивката

Денят си личи по усмивката

Денят си личи по усмивката

Ако и вие започвате деня намусени и леко раздразнителни, значи е сигурно. Има епидемия и целият свят страда от болестта "мразя да ставам рано"! Да не говорим, че зимните месеци правят ранното събуждане и излизане още по-непосилни – студено и тъмно, провокиращо желание да седим в леглото с чаша кафе или чай. Цял ден.

Така или иначе е ясно, че това с лежането до никое време в леглото приключи в ученическите ни години и повече едва ли ще ни се случи. Ключът към по-безболезненото ставане и приготвяне за работа се крие в няколко малки неща, които може да направим за себе си в ранните часове на деня, а именно:

Излезте навън. Да, студено е, но ако се насилите да си направите една 10 минутна разходка, дори до магазина, или поне излезете на балкона за малко, сами ще се убедите колко освежаващо действа студеният сутрешен въздух. Някои проучвания дори сочат, че само 5 минути упражнения навън могат да ви направят два пъти по-щастливи. Пробвайте, дори това да значи да направите 10 клякания на балкона.

Според доктор МакКей, физиолог от Калифорния, има един много простичък трик, който може много да повдигне настроението и тонуса ви, и то за нула време. Просто вдишайте дълбоко и издишайте няколко пъти, мислейки си колко хубав ще е днес денят ви. Това, в комбинация с чаша чай, фреш, кафе или каквото и да било, което обичате, определено ще помогне денят ви да стартира по-добре от обикновено.

Без намесата и експертно мнение на доктори, ние можем да ви кажем един още по-простичък трик – когато си отворите очите не скачайте веднага от леглото. Дайте си време да се осъзнаете, че сте будни и се протягвайте на воля, както си трябва. Ако имате създадена рутина вече и нямате време за отклонения, утре нагласете будилника за 10 минути по-рано и със ставането си пуснете любимата, свежа и жива песен. Няма да повярвате колко настроение ще ви създаде.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay