Дискусия за виртуалността в "Червената къща"

Контрол и свобода в Интернет

Дискусия за виртуалността в "Червената къща"

Интернет ни забавлява, Интернет ни пристрастява. В него прекарваме огромна част от времето си. Все повече професии са свързани с компютри, а Мрежата е нашата реалност. Виртуална, разбира се, но докога ще сме в състояние да разграничаваме двете понятия?

 

Разрастването на технологичните възможности в съвременния свят създава много неясноти, свързани с нашето ежедневие. Разискват се въпроси от типа "Възможно ли е книгите да изчезнат заради Интернет?", провеждат се дискусии за мястото на печата, радиото и телевизията в постепенно пренасящия се във вируталността свят.

 

И да не забравяме темата, по която няма еднозначно мнение – анонимността в Интернет. Свободата на изразяване без оглед на социално положение може да привлича потребителите, но какво се случва с безопаснотта на децата?

 

Всъщност на 2 юни 2011 г. от 18:00 ще може да вземете участие в една дискусия, стига да имате интерес по някоя от тези теми. Марчело Витали Росати от Sens Public и доц. д-р Анна Кръстева ще говорят по темата "Виртуалността на Интернет, между контрол и свобода".

 

Дискусията ще се проведе в "Червената къща", а границите ще бъдат поставяни от участниците. Доколко свободата на изразяване трябва да бъде контролирана, може да обсъдим именно тогава.

 

Център за култура и дебат "Червената къща" се намира в гр. София, ул. "Любен Каравелов" 15

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.06.2011|12:19
Интернет ни позволява да бъдем такива, каквито не можем в реалният живот и това привлича голяма част от потребители в социалните мрежи. Не бива обаче да забравяме опасностите, които се крият там за всеки от нас, особено за нашите деца. До такава степен сме пристрастени към мрежата, че някои хора дори за 5 минути да останат без Интернет се побъркват. За много хора би било много полезно да посетят "Червената къща"!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay