Социалните мрежи сближават виртуално и сексуално

Facebook разпалва страстите

Технологиите оказват влияние на всички аспекти от живота включително и на любовните ни отношения – това сочат резултатите от ново проучване.

 

Според него двойките, които са отскоро заедно и общуват чрез Facebook или други социални мрежи, започват да имат сексуални контакти на по-ранен етап от отношенията си. Съобщенията, изпращани от мобилните телефони също оказват влияние в тази посока.

 

Отдавна е известно, че ключът към женското сърце е в комуникацията, но не предполагахме, че емотиконите по Skype и сръчкването във Facebook имат същия ефект.

 

38% от анкетираните дами признават, че са правили секс с нов партньор по-рано, тъй като с него са усетили виртуална близост преди това.

 

Обяснението на психолозите е, че комуникацията в Internet създава фалшивото усещане, че сме били дълго време с даден човек. Дори да сме се виждали един-два пъти имаме чувството, че го познаваме и като че ли, сексът е напълно в реда на нещата.

 

Изследването, в което вземат участие 1200 мъже и жени, изнася интересни данни. 65% от участниците са получили предложение за среща с текстово съобщение, а 49% чрез Facebook.

 

Оказва се, че представителите на двата пола са се превърнали в своеобразни виртуални детективи, тъй като не пропускат да проверят партньора в Google. Под наблюдение са не само потенциалните и настоящите партньори, а и бившите. 75% признават, че редовно отварят Facebook профила на бившата или бившия, а при жените 72% проверяват профила на предишната приятелка на мъжа до себе си. 

 

Модерните комуникации освен добър начин за сближаване са и доста удобен начин да се сложи край на вече неудобна връзка – 43% от дамите и 27% от мъжете споделят, че са били зарязвани с текстово съобщение.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay