Лудо влюбени и след 20 години заедно - не, не е невъзможно

Лудо влюбени и след 20 години

Любовните трепети винаги ще вълнуват и най-прагматичните от нас, а романтичните изненади са повече от актуални, какво от това, че от празника на Свети Валентин изминаха вече три дни? Конкретната дата няма значение, ако имаме нуждата и желанието постоянно да обграждаме любимия с внимание и грижа. Като този столичанин - явна жертва на стрелите на Купидон, който е решил да привлече вниманието на своята възлюбена Руми с огромен транспарант, закрепен върху фасадата на строяща се сграда. 

 

Дали този анонимен мъж ще обича същата Руми със същия ентусиазъм и на следващия 14 февруари? А след 20 години? С помощта на магнитен резонанс вече може да се разбере колко ще продължи любовта!

 

Учени от нюйоркски университет са заснели мозъка на мъже и жени, които имат връзка от дълго време (21 години средно) и твърдят, че все още са силно привлечени от половинката си. После подложили на магнитен резонанс и хора, които са влюбени само от един месец и се чувстват във вихъра на емоциите си. Когато сравнили снимките, се оказало, че са много сходни, а активността на допамина е значителна и при двата случая. Това означава, че действително съществува онази непроменяща се страст и любов, която ни разплаква във филма "Тетрадката".

 

"По време на изследването искахме от влюбените, докато им сканираме мозъка, да гледат снимката на любимия си. В този случай при някои от тях мозъкът изглеждаше като запален", обясняват учените. На базата на тези снимки те изяснили, освен че трепетната влюбеност е възможна и след десетилетия заедно, че разликите между "новите" и "отлежалите" влюбени се крие във факта, че първите изпитват повече страх и несигурност, докато тези, които имат дълъг любовен стаж, вече са се избавили от недоверието и тревогата за връзката си.

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay