Изложба "Нова призрачна живопис" в галерия "Ракурси"

Нова призрачна живопис

Художникът Венцислав Занков за пореден път провокира ценителите и критиците на изкуството със своя изложба. "Нова призрачна живопис" се открива на 7 юни в галерия "Ракурси" и представлява особена колаборация между различни техники за рисуване.

 

Човекът е в основата на платната, които са минималистични и изключително стилизирани. Творецът е работил сдържано с четката и е успял да смеси източни практики на рисуване със съвременни образи.

 

Посланието му е, че щрихите, напомнящи рисунки по стените на пещера, всъщност са сенките на съвременния западнал хомо-сапиенс. Преди хиляди години, праисторическият човек е опитвал да овладее и разбере света чрез рисуване. По настоящем ние поддържаме повърхностни взаимоотношения. А новата призрачна живопис може да се определи като изкуство, отразяващо вътрешния объркан свят на човека от третото хилядолетие. Все пак според твореца всички ние сме сенки.

 

Изложбата на Венцислав Занков ще бъде в галерия "Ракурси" на ул. "Хан Крум" 4А. Може да я посетите от 7 до 25 юни 2011 г.  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay