Британски творец се вдъхнови от предсмъртните желания на осъдени на смърт американци

Затворнически желания в изложба

В новата си изложба британецът Джеймс Рейнолдс показва експонати, които възпроизвеждат последната вечеря на осъдени на смърт американски затворници преди да бъдат екзекутирани.

 

Експонатите, изложени в Лондон, са поставени върху пластмасови таблички, с които обикновено се носи последната храна на осъдените на смърт. Изложба на такава тематика няма как да не предизвика вълна от емоции и мнения в обществото. Проява на добър или лош вкус, изложбата ни кара да се замислим и да се докоснем до емоциите и психиката на човек в очакване на смъртта.

 

От експозицията на британския творец става ясно, че убиецът Виктор Фийгър през 1963 г. поискал преди екзекуцията си върху оранжевата табличка за храна да бъде поставена само една черна маслина. Друг решил последното му зембо удоволствие да е поничка и капучино. Някои от осъдените на смърт предпочитали вместо ядене да изпушат няколко цигари.

 

В САЩ преди екзекуциите се задоволяват всякакви кулинарни желания на осъдените на смърт, стига те да не надхвърлят сумата от 40 долара, казва британският творец.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay