Мистична живописна изложба утре в София

Живопис зад завесата

Мистична живописна изложба утре в София

Изложба от живописни платна на младата художничка Нора Ампова отваря врати утре (4 декември) в столичното арт пространство "DaDa Cultural Bar".

 

Това е трета изложба за 21-годишната Нора. Включени са 15 картини, обединение с общата мистичната тема "Зад завесата". Платната покриват или разкриват обекти и пространства в зависимост от гледната точка. Колоритът в тях действа като проводник на емоции за наблюдаващия, а материите са условност, която остава подвластна на асоциациите. Произведенията са свободни за интерпретация за всеки който желае да надникне "зад завесата", а задушевната обстановка по време на експозицията е гарантирана.

 

Нора Ампова е в трети курс, специалност Живопис в Националната художествена академия в класа на проф. Андрей Даниел. Завършила е художествената гимназия "Илия Петров", а в периода 2005 - 2009 г. осъществява две самостоятелни изложби - "Живопис" в галерия "Дебют" и "Пейзажи" в галерия "Зерлиев".

Участвала е в няколко групови изложби, има спечелени награди за артистична рисунка в НХГ, за най-добра дебютна изложба в галерия "Дебют", както и приз за цялостно представяне на годишната изложба на НХГ в Галерията за чуждестранно изкуство.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay