7 съвета за нанасяне на коректор под очите

7 съвета за нанасяне на коректор под очите
Pexels

Тъмните кръгове под очите се появяват по няколко причини, като липса на достатъчно сън, генетична предразположеност, по-голяма склонност към хиперпигментация, възраст и дехидратация. Поради това тъмните кръгове под очите са нещо обичайно. И ако искате да ги прикриете, за да изглеждате свежи, гримът е най-добрият вариант.

1. Избирайте цвета внимателно

Грешка: Използването на по-светъл нюанс от естествения ви цвят на кожата ще я накара да изглежда сивкава и матова.

Правилна техника: За да избегнете това, използвайте коректор с топъл цвят. Нюанси на червено, оранжево или праскова са чудесни основни цветове. След това използвайте коректора, който най-много се доближава до тена на кожата ви.

2. Нанасяйте коректор не само в областта на тъмните кръгове под очите

Грешка: Нанасянето на коректор във формата на полумесец под очите не е най-добрата идея. Всъщност, вместо да прикрива тъмните кръгове, това може да ги подчертае.

Правилна техника: Направата на обърнат триъгълник с тон, подобен на цвета на кожата ви, е най-лесният начин да прикриете тъмните кръгове. Просто маркирайте по една точка от двете страни на окото, трета точка отдолу и запълнете този триъгълник с коректор.

3. Овлажнявайте зоната

Грешка: Кожата под очите е доста деликатна, така че лесно може да изсъхне или да се напука, особено ако се гримирате често или не се грижите редовно за нея.

Правилна техника: Преди да нанесете каквото и да било, трябва да овлажните зоната с подходящ продукт. Също така е важно да бъдете хидратирани, да спите и да се храните добре. Добрите навици са полезни за здравето и кожата ви.

4. Използвайте фиксираща пудра

Грешка: Гънките в тази област са нормални и там може да се натрупа грим, което ги прави по-забележими.

Правилна техника: За да запазите коректора на място и да предотвратите падането му, ще ви трябва фиксираща пудра. Нанасянето ѝ не само ще предотврати подчертаването на бръчките, но и ще помогне на грима ви да издържа по-дълго. 

5. Използвайте фон дьо тен преди коректора

Грешка: Понякога, вместо да нанесете фон дьо тен по цялото си лице, може да се изкушите да избегнете зоната под очите, като си мислите, че така или иначе ще нанесете коректор там. Това обаче не е най-добрият вариант.

Правилна техника: Нанасянето на малко фон дьо тен върху зоната под очите ще помогне при последващото нанасяне на коректора.

6. Почистете добре зоната преди нанасяне на грим

Грешка: Изключително важно е да почистите кожата си старателно и да се отървете от остатъците от грим.

Правилна техника: Преди да нанесете грим, най-добрият вариант е да почистите идеално зоната от остатъци от спирала, сенки за очи или друг продукт, който сте нанесли. Също така е добре да използвате студен компрес преди това.

7. Не нанасяйте твърде много коректор

Грешка: Повече не винаги е по-добре, тъй като бихте могли да създадете голяма купчина грим, която привлича повече внимание към тази област.

Правилна техника: Поставете няколко капки или точки, в зависимост от това под каква форма е вашият коректор (течният се смесва по-лесно) и разнесете добре. Повторете стъпката, ако имате нужда от повече покритие, като винаги нанасяте тънки слоеве.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay