Гримът в офиса - позволете на естествената си красота да засияе

Гримът в офиса

Гримът в офиса - позволете на естествената си красота да засияе

Гримът в офиса е изключително важен елемент ако искате да направите добро впечатление на колегите и клиентите. Освен че оставя впечатлението за компетентност, подходящият грим е неделима част от перфектния, женствен и елегантен стил на всяка дама. Ето нашите съвети за това, как да създадете перфектни макиаж за работното място.

 

За идеален външен вид в офиса не са достатъчни само уместеното облекло и стилната прическа. За да правите добро впечатление на околните всеки ден определено се нуждаете от подходящ грим. Не можете да си позволите да изглеждате уморена или неподдържана, тъй като лицето ви е най-забележимата част от външния ви вид и играе основна роля, когато другите си сформират впечатление за вас. Основната причина гримът на работното място да крие определени капани е флуоресцентното осветление, което създава впечатление за подпухнало и бледо лице.

 

Едно от основните неща, които трябва да запомните е че макиажът трябва да е мек, нежен, съвременен и в същото време свеж и естествен. Ще успеете да се гримирате по начин, който вдъхва респект и подчертава женствената ви красота, само ако знаете кои цветове са подходящи и как да останете елегантна и да не прекалите. Бъдете красива всеки ден!

 

Свеж и дълготраен грим

Купете малко по-скъпи, но качествени козметичи продукти, тъй като лицето ви трябва да остане свежо през целия ден. Добре е преди фон-дьо-тена да нанесете хубава основа, която заглажда повърхността и тона на кожата ви. Изберете фон-дьо-тен с мек златист цвят, който да пасва на тона на кожата ви. Розовите отенъци не са подходящи за офиса, тъй като на флуоресцентното осветление ще изглеждате твърде болнава и бледа. Първо нанесете тънък пласт фон дьо тен, а след това ако е нужно и коректор около очите или на зачервените места. Старайте се да прелеете продукта добре с цвета на кожата, за да избегнете ефекта маска. Така ще изглеждате безупречна и естествена.

Корекции

Идеалният начин да избегнете размазания грим и лъщящата кожа е периодичното нанасяне на пудра. Тя абсорбира мазнините и оставя лицето ви свежо и прекрасно за часове напред.

 

Цветно докосване

Оживете лицето си, като на скулите нанесете бледо розов, естествен руж. Ако кожата ви е по-тъмна заложете на златист или кафеникав отенък. При всички случаи избягвайте червените и ярко розовите тонове, защото ще изглеждат изкуствено в офис средата.

 

Акцент

Подчертайте погледа си със светли и топли нюанси. Бледо розовото, кафявото, златистото и прасковата са подходящи за почти всички тонове кожа и почти всеки цвят на облеклото. Избягвайте студените цветове като синьо и зелено. Ярките, смели цветове също не са подходящи. Ако нанесете сенките скромно можете да добавите и тънка очна линия на горния клепач. Женствено и подходящо подчертаните очи ще подчертаят естествената ви красота и ще изглеждат напълно уместно в офиса и на бизнес среща.

 

Прелестна усмивка

Най-подходящи за работното място са розовите и прасковените полупрозрачни гланцове. Не забравяйте, че ключът към свежият и елегантен външен вид е да позволите на естествената си красота да засияе.

13 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay