Освежаваща ананасова гранита

Произхождаща от Сицилия, класическата гранита се нарежда сред най-освежаващите десерти, създавани някога. Лесна за приготвяне и лесно модифицирана, тя е перфектна сама по себе си, а когато се добавят различни топинги и добавки, става още по-невероятна. Тази версия с ананас е богата на тропически вкусове, с тежки нотки на ванилия и карамел, благодарение на капка ром и лъжица кафява захар.

Ето как да приготвите този освежаващ летен италиански десерт:

Необходими продукти:

2 ч. обелен и нарязан на кубчета ананас

1/2 ч. портокалов сок

1/4 ч. кафява захар

30 мл ром

2 ч.л. сок от лайм

щипка сол

бита сметана

кокосови стърготини

пресен ананас, нарязан на малки кубчета, за украса

Начин на приготвяне:

Комбинирайте съставките в блендер и пасирайте, докато се смесят. Оставете да престои за минута, за да се утаят съставките, след това блендирайте отново, докато сте сигурни, че всички съставки са комбинирани и захарта е напълно разтворена.

Прецедете сместа в тава за печене и я поставете във фризера непокрита. Оставете да се охлади за 2 часа или докато започне да замръзва. Използвайте вилица, за да изстържете ледените парчета и разбъркайте добре. Върнете във фризера, докато почти замръзне, още около 2 часа. Отново използвайте вилица, за да изстържете сместа на парчета. Върнете във фризера, за да замръзне напълно, поне още 1 час.

За да сервирате, разпределете гранитата в чашки или купички и отгоре добавете битата сметана, пресния ананас и кокосовите стърготини.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay