Популярният сладолед с котидж сирене от TikTok

Ако сте в настроение за нещо сладко, вероятно изварата не е първото нещо, за което се сещате. Сама по себе си изварата има сравнително мек вкус, нещо средно между сирене рикота и обикновено кисело мляко. И въпреки че е по-сладко, когато се съчетае с плодове, изварата все още е по-скоро закуска, отколкото десерт. Както хората в TikTok откриват напоследък, ако пасирате изварата до гладкост, тя ще се превърне в идеалната основа за изненадващо вкусен заместител на сладолед.

Нека бъдем честни: сладоледът от извара никога няма да бъде точно като истинския сладолед, но ако търсите начин да увеличите приема на протеини, като същевременно се наслаждавате на любимия летен десерт, използването на извара е лесен начин да го направите. Съдържа цели 218 процента повече протеини от ваниловия сладолед. Всъщност текстурата на сладоледа от извара е подобна на тази на сладоледа с протеинов прах. Разликата е, че протеинът в сладоледа с котидж не е преработен, което е страхотно. 

Най-популярната комбинация от съставки изглежда е тази, вдъхновена от Snickers, направена от бадемово масло, нарязани фурми, малки парченца черен шоколад, канела и карамелен сироп без захар. Много по-прост сладолед от бисквити и крем от извара също е често срещан, направено с екстракт от ванилия, подсладител и бисквитки.

Въпреки че не можете да сбъркате с нито един от двата вкуса, истината е, че все още ще усещате лек вкус на сирене. Вместо да прикривате този вкус, опитайте да го балансирате с ягоди, за да създадете вкус на ягодов чийзкейк. Макар че ягодите са достатъчно сладки, ако са добре узрели, можете да добавите и малко мед, ако искате сладоледът ви да бъде по-сладък.

Всичко, което трябва да направите, е да пюрирате изварата в блендер или кухненски робот, заедно с подсладителя по ваш избор. След като бучките се разбият, можете да добавите желаните продукти и да го поставите във фризера. След два до три часа сместа от извара трябва да добие консистенцията на сладолед. Ето как да направите сладолед от извара, вдъхновен от TikTok:

Необходими продукти:

1 кофичка котидж сирене (извара)

180 грама ягоди

подсладител и ванилов екстракт на вкус

Начин на приготвяне:

Добавете подсладителя и ванилията към изварата и прехвърлете в блендер или кухненски робот.

Пасирайте изварата до гладкост.

Нарежете ягодите и ги добавете към сместа от извара.

Замразете за два до три часа.

Ако е замразен за една нощ, размразете в хладилника за около час.

Сервирайте и се насладете!

Да Ви е сладко! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay