Тирамису трюфели за новогодишната вечер

Тирамису трюфели за новогодишната вечер
Canva

Тези тирамису трюфели са идеални за верта в очакване на новата година. Вкусно еспресомаскарпоне и ганаш от бял шоколад, покрити с хрупкава шоколадова обвивка - десерт, който със сигурност ще зарадва всеки любител на кафето.

Наобходими съставки:

1/2 c. готварска сметана

1 с.л. еспресо на прах

510 г парченца бял шоколад

1/4 ч.ч. маскарпоне

Щипка сол

2 с.л. рафинирано кокосово масло или растително масло

30 г тъмен шоколад

170 г шоколадови парченца

2 хрупкави бишкоти, натрошени

2 с.л. неподсладено какао на прах

Начин на приготвяне:

В малка тенджера на среден огън загрейте сметаната и еспресото, докато се образуват мехурчета по краищата. Оставете да изстине 10 минути.

Поставете парченцата бял шоколад в голяма топлоустойчива купа. Използвайки цедка с фина мрежа, прецедете крема в купа с шоколадовия чипс и изхвърлете твърдите вещества.

Поставете купата с чипс на среден съд с едва кипяща вода, като се уверите, че дъното на купата не докосва вода. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато шоколадът почти се разтопи. Свалете от котлона и разбъркайте до гладкост.

Добавете маскарпонето и солта и разбийте, за да се комбинират. Покрийте и охладете, докато стегне, поне 2 часа.

Разточете ганаша на 24 топки (по една закръглена супена лъжица всяка). Подредете върху покрит с пергамент лист. Замразете до твърдо състояние, поне 30 минути или до една нощ.

В малка топлоустойчива купа загрейте в микровълновата 1 супена лъжица олио и останалата 1 чаша парченца бял шоколад на стъпки от 20 секунди, като разбърквате всяка, докато се разтопи и стане гладка.

Пуснете една топка в разтопен шоколад, като лъжицата се покрие и върнете в тавата за печене. Отгоре поръсете черен шоколад. Повторете с още 7 топки.

В топлоустойчива купа, поставете чипса в микровълнова фурна и останалата 1 супена лъжица олио на стъпки от 20 секунди, като разбърквате всяка, докато се разтопи и стане гладка. Повторете процеса на потапяне с още 8 топки. Поръсете с бишкоти.

Поставете какаото на прах в малка купа. Останалите 8 топки оваляйте в какаото на прах и поставете върху чиния. Охладете трюфелите, докато стегнат, поне няколко часа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay