Ако обичаш някого - заведи го във Верона

Verona in love

"Ако обичаш някого - заведи го във Верона" е мотото на Verona in love - традиционен празничен фестивал, който съчетава множество отделни събития и привлича хиляди двойки към града на Ромео и Жулиета, за да отбележат Свети Валентин.

 

В празничните дни гостите на романтичния град имат възможността да чуят и видят различни концерти, филми и анимации под знака на любовта. Безплатни са посещенията на къщата и на гроба на Жулиета, героинята на трагичната любовна история, разказана от Шекспир. Известната сцена на балкона оживява пред очите на ентусиазираните туристи и любовни двойки, които бързат да напишат нежни слова по стените или да се докоснат до статуята, представляваща трагичната девойка, защото това според легендата носи щастие.

 

Може да се каже, че на всяко ъгълче в града по време на Verona in love има по нещо, посветено на влюбените. Например тестове за установяване на общите точки между две сродни души, като всеки трябва да отговаря поотделно на едни и същи въпроси. На друго място пък двойките имат възможност за продължителна целувка на стълбището покрай прословутите Арени на Верона, която ще бъде фотографирана за вечен спомен.

 

Организирани са също и дегустации на вина, шампанско и шоколади. Целият град празнува с театрални представления, концерти, балетни и танцови спектакли. Гигантски сърца свързват двата най-големи площада на Верона. Впечатление прави и международният конкурс "Dear Juliet" за най-красиви любовни писма от четирите краища на планетата.


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay