От какво да се отървем у дома преди настъпването на пролетта?

От какво да се отървем у дома преди настъпването на пролетта?
Canva

Докато се усетим вече ще е март, ще сме преместили стрелките на часовника един час напред и навън вече ще е пролет. Какво значи това? Време е за пролетно почистване!

Ето с какво да се разделите преди началото на топлия сезон:

Изчистете ненужните вещи: Прегледайте всяка стая и се отделете от неизползваеми, стари или повредени предмети. Дарете, продайте или рециклирайте тези вещи.

Почистете и организирайте гардеробите: Изхвърлете или дарете дрехите, които не сте носили в продължение на дълго време. Организирайте гардероба си, за да направите място за нови пролетни облекла.

Почистете прозорците и завесите: Измийте прозорците и прегледайте завесите за прах и петна. Почистете завесите, ако е необходимо.

Почистете и почистете от прах: Свежестта на въздуха често страда през зимата. Почистете праха от повърхностите, включително мебели, статуетки и други декоративни елементи.

Почистете: Обърнете матрака и почистете и рамката му. Ако е възможно, оставете го на слънце, за да се освежи.

Почистете климатизационни уреди и вентилационни системи: Пролетта е отличен момент да почистите климатичните уреди и вентилационните системи в дома си.

Почистете кухненските уреди: Изчистете фурната, микровълновата печка, хладилника и други кухненски уреди. Почистете и филтрите на аспираторите.

Почистете входната врата и двора: Измийте входната врата, изчистете прага. Проверете състоянието на вратата и бравата.

Подгответе градината и терасата: Ако имате градина или тераса, почистете я от листа, почистете растенията и подгответе пространството за пролетта.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay