Живеете сами? Улеснете живота си с няколко полезни съвета!

Организирайте пазаруването на продукти за менюто си само с няколко лесни стъпки

Живеете сами? Улеснете живота си с няколко полезни съвета!

Най-накрая сте осъществили мечтата си да живеете сами? Можете да каните приятелите си, когато пожелаете и да  си правите щури партита или просто да се радвате на моментите спокойствие, които имате.

Както всяко нещо обаче и в това да живееш сам има минуси. Едни от нещата, на които трябва да обърнете внимание, са пазаруването и готвенето. Досега с това са се занимавали родителите ви, но от тук нататък, вие ще сте тези, които ще трябва да организират домакинската работа. За да ви помогнем, събрахме няколко съвета, които ще са ви от полза.

Направете си списък
Не правете грубата грешка да тръгнете към супермаркета, без да имате идея какво искате да купите. Особено ако сте гладни! Има голяма вероятност да се озовете с чипс и кроасани за вечеря. Не забравяйте да подготвите списък с храните, от които имате нужда, за да си направите закуска, обяд или вечеря.


Живеете сами? Улеснете живота си с няколко полезни съвета!

Планирайте менюто си
Със сигурност има доста неща, за които мислите и които не включват изготвяне на седмично меню. Ако обаче искате да бъдете организирани и да управлявате финансите си, без да се мръщите на банковата си сметка в края на месеца, ще трябва да помислите и за това. Съставете си план, с който да улесните ежедневието и портмонето си.


Живеете сами? Улеснете живота си с няколко полезни съвета!

Не се презапасявайте
Опитайте се да имате реална преценка за количеството храна, което можете да изядете. Всички обичаме да купуваме по много от любимите си шоколадчета или плодове, но това не е начинът. Да не забравяме, че ако ядете една и съща храна постоянно, тя омръзва, а и не е полезно за тялото ви. Трябва да обръщате внимание и на срока на годност.

Използвайте фризера
Пресните продукти винаги са за предпочитане заради всички полезни свойства, които съдържат. Това обаче не означава, че не трябва да използвате фризера си. По-добре да замразите месото или зеленчуците и да удължите живота им, вместо да ги хвърляте на боклука. В крайна сметка любимият сладолед живее във фризера!

Живеете сами? Улеснете живота си с няколко полезни съвета!

Бъдете креативни
Не пренебрегвайте продуктите, които вече имате. Използвайте наличното, за да не се налага да изпразвате джоба си. Експериментирайте със съставките, за да си приготвяте вкусна и здравословна храна. Това, че живеете сами, не означава, че не трябва да се грижите за себе си. В интернет имате на разположение хиляди рецепти, от които да избирате, според това, с което разполагате.

Живеете сами? Улеснете живота си с няколко полезни съвета!

Не оставяйте шкафа празен
Във всяка кухня има продукти като брашно, сол, зехтин или макаронени изделия. Дори да няма какво да вечеряте, винаги можете да си изпечете вкусни питки или да си сварите макарони, към които да добавите сирене. Хубавото на тези продукти е, че срокът им на годност е дълъг и няма опасност да решите да ги използвате, а вече да не можете.

Живеете сами? Улеснете живота си с няколко полезни съвета!

Не изхвърляйте сготвената храна
Направили сте си уникално печено пиле, но ви е дошло в повече? Проблемът е там, че не искате да го ядете втори път на следващия ден. Имаме решение и на този проблем. Просто го преработете и ще получите ново ястие. Стремете се да не изхвърляте храна без причина. Опитвайте се да творите в кухнята. От една страна ще спестите, а от друга ще се сдобиете с наистина добри кулинарни умения.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay