Жените бият мъжете по желание за секс

Жените искат повече секс!

Жените бият мъжете по желание за секс

Може и да звучи невероятно, но е истина – не всички млади мъже искат повече и повече секс, твърди наскоро проведено проучване в Австралия. 

 

Джулиет Рихтерс, доцент по сексуално здраве към университета "New South Wales", заедно с екип изследователи от Австралия, са провели проучването сред 4300 хетеросексуални мъже и 4400 жени на възраст между 16 и 64 години. Само 31 % от мъжете в тази възрастова група са заявили, че искат повече секс.

 

Изследването сред австралийците сочи, че 12 % от тях - на възраст между 16 и 24 години, искат по-малко секс. Според доц. Рихтерс, въпреки че са малцинство, все пак това е интересен факт, защото тези данни оспорват мита, че момчетата на тази възраст не получават достатъчно секс и умират за още.

 

Проучването е установило, че 57 % от мъжете на възраст между 35 и 44 години искат повече секс, докато само 28 % от жените на тази възраст имат такова желание, а 14 % от жените са категорични, че искат по-малко секс.

 

Половината от мъжете между 55 и 64 години искат повече секс, докато само 27 % от жените от същата възрастова група се чувстват по същия начин.

 

Според доц. Рихтерс еволюционното обяснение на този резултат е, че жените са по-запалени по секса, докато могат да забременеят.

 

Социалното обяснение се крие в много фактори – времето, напрежението, умората. Самата Джулиет Рихтерс отбелязва, че сексът, все пак, е активност, практикувана през свободното време.

 

Тя споделя също, че друго подобно проучване, проведено преди пет години, е дало почти същите резултати.

 

 

19 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 02.05.2011|17:22
До колкото разбирам от статията мъжете искат повече секс от жените, а в заглавието пише друго! Странна работа, но определено мъжете си искат повече, а жените повече ги е срам да кажат, че искат.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay