Бионсе- най-награждаваният с Грами изпълнител в историята

На 65-ата годишна церемония по връчването на наградите Грами, която се състоя на 5 февруари в Лос Анджелис, кралица на музиката Бионсе стана изпълнителят с най-много награди Грами в историята. С 32 победи, тя надминава всички останали изпълнители. Това постижение затвърждава позицията ѝ на един от най-великите музиканти на нашето време и "циментира" нейното наследство в историята на музиката.

Бионсе надмина покойния диригент Георг Солти, който държеше рекорда за 31 спечелени Грами за период от 20 години

Със зашеметяващите 32 награди зад гърба си на само 41 години, Бионсе не само се превърна в артиста с най-много спечелени Грами, но и с най-много номинации. С 88 номинации тя се изравнява със съпруга си Джей Зи като най-номинирания изпълнител в историята на Грами.

Кралицата на музиката успя да натрупа серия от победи. Бионсе спечели наградата за най-добър запис на електронна денс музика за "Break My Soul", отбелязвайки първата ѝ победа в тази категория.

След това получи Грами за най-добро традиционно R&B изпълнение за "Plastic Off the Sofa", следвана от най-добра R&B песен с "Cuff It". За да завърши успешната си вечер, Бионсе спечели 32-то си Грами за най-добър денс/електронен албум за Renaissance. 

Бионсе изнесе прочувствена реч, когато получи наградите

"Опитвам се да не бъда твърде емоционална, опитвам се просто да приема тази нощ", започна тя. "Искам да благодаря на моя чичо Джони, който не е тук, но духом е тук. Моите родители, баща ми и майка ми, за това, че ме обичаха и ме натискаха, на красивия ми съпруг и на 3-те ми деца, които са вкъщи и гледат. На куиър общността за тяхната любов и за възприемането на този жанр", добави тя, видимо трогната. 

Въпреки многобройните си признания, Бионсе за пореден път пропусна силно желаната награда за албум на годината

Това е четвъртият път, в който тя не успява да спечели наградата, като най-забележителният е през 2017 г., когато нейният албум, Lemonade, беше победен от 25 на Адел. Тази година наградата отиде при Хари Стайлс за неговия поп албум, Къщата на Хари.

Стайлс омаловажи важността на наградата в речта си, заявявайки, че музиката не трябва да се определя от награди и че той не прави музика с намерението да спечели Грами. Въпреки това оцени признанието, като каза: "Това не се случва много често на хора като мен и е толкова, толкова хубаво."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay