"Мръсен уелнес" е най-новата тенденция при здравословния начин на живот

"Мръсен уелнес" е най-новата тенденция при здравословния начин на живот
Canva

"Ние всички сме уникални човешки същества с различни нива на мотивации, умения, способности, предизвикателства, нужди и ресурси, така че не може да има един подход към "уелнес", който да работи за всички". Често нашите финанси или свободно време ни ограничават и ни лишават от постигането на "перфектната форма".

За наше шастие, на хоризонта се появи нова тенденция на име "мръсен уелнес", която предлага подход без чувство за вина за воденето на по-здравословен начин на живот.

Всъщнст "мръсният уелнес" не трябва да се разглежда просто като тенденция - по-скоро това е по-здравословен начин на живот, отколкото стремеж към непостижими, нечовешки идеали. Течението показва, че на хората им е писнало да бъдат притискани да бъдат и да изглеждат перфектно през цялото време, жонглирайки уж без усилие между фитнеса, семейството, здравето и работата си.

С настъпването на новата година и разговорите неизбежно се насочват към новогодишните обещания, вероятно много от нас ще добавят упражнения, намаляване на алкохола или вредната храна към нашия списък с цели за 2024 г. Но тази нова тенденция ви позволява да размиете границите поне отчасти.

"Мръсният уелнес" всъщност е среща отблизо със здравия разум. По-здравословен и по-устойчив е от строг режим, особено толкова строг, че не можете да се придържате към него. Относително здравословна диета, включваща само някои лакомства е по-добра за ума ви, тялото и душата, отколкото йо-йо между гладуване и преяждане.

Фокусирането върху психическото здраве е също толкова важно, колкото и физическото. Без преценка, това, което може да върши работа за любимия ви тиктокър просто може да не работи за вас. Ако една разходка, последвана от чаша вино с любимите хора, зарежда душата ви, тогава не се притеснявайте да я осъществите.

Ако искате да си поставите цели за благополучие през 2024 г., бъдете реалисти. Изпълняването на уелнес дейности, които наистина ви харесват, ще ви помогне да се придържате към тях. Ако се отклоните от правилния път, простете си, все пак сте човек. Отделете време и място за забавление, приключения и малко пица. Помнете закона за намаляващата възвращаемост - ако утроите продължителността на вашата фитнес сесия, няма да получите три пъти повече полза. Човешкото тяло просто не работи така. Така че не се колебайте да я съкратите и отделете време за вечеря навън с приятели.

В края на 2024 г. ще искате да погледнете назад и да си помислите: "Чувствам се доста добре. Тялото ми се чувства добре. Но най-вече си прекарах страхотно."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay