В кои случаи не трябва да консумирате кисело зеле

В кои случаи не трябва да консумирате кисело зеле
Canva

Празниците наближават, а с тях идват и огромните трапези. По традиция, по нашите географски ширини, предпочитано е киселото зеле, от което приготвяме всевъзможни ястия от зелеви сарми до блюда, богати на различни видове месо.

Киселото зеле е ичтано за супер храна, поради своите полезни за организма свойства. Въпреки това, има някои случаи, при които консумацията му трябва да се избягва.

Прекалено високо съдържание на сол

Киселото зеле често се приготвя с много сол като консервант и за усилване на вкуса. Ако човек има проблеми с високото кръвно налягане или други проблеми със солта, трябва да се консултира с лекар преди да консумира големи количества от такъв продукт.

Проблеми със стомаха

Киселото зеле може да бъде трудно смилаемо и да предизвика газове или подуване при някои хора. Ако имате чувствителен стомах или проблеми с храносмилането, може да ограничите консумацията на кисело зеле.

Проблеми с бактериалната ферментация

Ако киселото зеле не е подготвено правилно и не е подложено на правилната ферментация, може да предизвика развитие на вредни бактерии. Следете дали зелето е било съхранявано в подходящи условия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay