Не правете тези неща, ако имате болки в кръста

Не правете тези неща, ако имате болки в кръста
Canva

Когато сте изправени пред болка в кръста, е важно да избягвате активности и действия, които могат да увеличат напрежението и да усилят болката. Ето някои активности, които трябва да избегнете или да изпълнявате с грижа при болка в кръста:

Прекомерно натоварване

Избягвайте прекомерно тежки физически натоварвания и дейности, които могат да усилят стреса върху кръста. Това включва дълги преходи, бягане или носене на тежки товари.

Скачане

Активности като скачане могат да повишат натоварването върху суставите и да допринесат за болка в кръста. Избягвайте такива дейности.

Дълги периоди, в които стоите прави

Дългите периоди на стоянe могат да доведат до усилено напрежение в кръста. Ако е възможно, правете паузи и сменяйте позите, за да разпределите натоварването.

Прекомерно разтягане

Избягвайте прекомерно разтягане, особено, когато не сте загрели. Загряването преди физическа активност е важно, за да се подготвят мускулите и ставите за дейност.

Неправилна стойка

Поддържайте правилна стойка, особено когато стоите или седите за продължителни периоди от време. Неправилната стойка може да увеличи натоварването върху кръста.

Неудобни мебели

Избягвайте дълги периоди на седене на мебели, които не поддържат добра ергономика и не осигурява подходяща подкрепа за гърба и кръста.

Стълби

При използване на стълби, внимавайте да не правите бързи и резки движения, които биха могли да повлияят на кръста.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay