За влюбените в книгите и живота

За влюбените в книгите и живота

Ако имате скъп приятел, който ужасно много обича книгите, а пък вие от ваша страна разполагате с излишни 75 000 долара, пригответе още около 1000, за да си купите билет за Ню Йорк. Там, в галерия "Christina Grajales" се намира най-скъпият рафт за книги, правен някога.

Творението е дело на чилийския дизайнер Себастиан Еразурис, който е известен с нестандартните си изобретения - палто от плюшени мечета и рокля от ципове. В момента той работи и живее в Голямата ябълка, където е дал живот и на въпросния рафт, носещ името "Metamorphosis”. Скулптурната мебел е изработена от балтийска бреза и е ръчно оформена от италианската компания "Horm”.

За вдъхновение Еразурис използвал спомена за романтично обгърнатата от бръшляни градина на баба си. Всеки "клон" играе роля на полица и реалистично се плъзва по стената.

"Тъмните клони, които пропълзяваха по стените, бяха толкова плътни, че ги използвах за естествени рафтове за детските си играчки.", така дизайнерът сподели спомените си пред списание Time. Не ни учудва и факта, че чилиецът се опитва да създава неща, които да напомнят на хората за тяхната смъртност, приканва ги да се вгледат отново в живота си и да преосмислят живота си.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay