Осемметровата Мерилин краси Чикаго

Чикаго се сдоби с още една забележителност

В центъра на Чикаго вчера официално бе открита осемметрова статуя на Мерилин Монро в най-прочутата й поза - от кинолентата "Проклятието на седемте години", научаваме от CBSnews.

По време на филмовата сцена актрисата е застанала над решетка на метрото и въздушното течение отдолу повдига плисираната пола на бялата й рокля.

Скулптурата, наречена "Forever Marilyn" ("Мерилин завинаги"), е изработена от алуминий и неръждаема стомана. Нейният автор, Сюард Джонсън, се е постарал да я пресъздаде достоверно до последната подробност - от автентичната решетка на метрото до яркочервения грим и лакираните нокти, дори бялото дантелено бельо, което туристите могат да снимат, ако застанат под статуята.

Скулптурата на пл
ощад "Pioneer Court" ще остане до пролетта на 2012г. Мястото е известно с екстравагантните творби, излагани досега, и се превръща в притегателна сила за жителите и гостите на Чикаго.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 18.07.2011|11:17
http://www.youtube.com/watch?v=YCkB6rDk7uU Статуята е забележителна и хората много ѝ се радват. Мерилин е идол за поколения жени, по нея все още въздишат хиляди мъже. Любимият ми неин цитат е: "Дай на една жена удобни обувки и тя ще покори света!"
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay